Menü Bezárás

A Mészáros család vállalatcsoportja minden rekordot megdöntött a Forbes listáján

Új család áll az élen a Forbes évről évre elkészülő, családi vállalkozásokat rangsoroló listáján: senkinek nem fog leesni az álla a döbbenettől, Mészáros Lőrinc családjának Mészáros Csoportjáról van szó.

Ráadásul Mészárosék a lap számításai szerint

AKKORA NÖVEKEDÉST TUDTAK FELMUTATNI EGYETLEN ÉV ALATT, MINT MÉG SENKI.

Abban is különleges az idei év, illetve a Mészáros-birodalom, hogy soha nem állt ilyen értékes cég az első helyen, és arra sem volt példa, hogy az első és a második között ekkora különbség legyen.

A Forbes 353,4 milliárd forintra becsülte a teljes Mészáros Csoport értékét, ami nyilván nem egyetlen cég, hanem a családi érdekeltségek összértékének felel meg.

A lap megállapítása szerint noha az államkapitalizmus átrajzolta az élbolyt, továbbra is igaz, hogy a legnagyobb családi cégek közé rendre olyan társaságok kerülnek be, melyek jellemzően a rendszerváltás után indultak, vagyis több válságot megélve tanulták meg kezelni a külső környezet változásából fakadó kihívásokat. A második helyezett a régió legnagyobb ipari befektetőjének számító Felcsuti család cége, az MPF Holding, a harmadik pedig a Csányi család a mezőgazdaságban utazó Bonafarm csoporttal. A teljes lista itt érhető el.

https://index.hu/gazdasag/2019/09/04/a_meszaros_csalad_vallalatcsoportja_minden_rekordot_megdontott_a_forbes_listajan/
0
Posted in Gazdaság

További bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük