Menü Bezárás

Az EGÓ!

Túlhajszolt, válságokkal terhes, a civilizációtól lezüllesztett világunkban egyre többen érezzük, hogy valami nincs rendben.

 

Az árak emelkednek, munkahelyek száma csökken. A sárga csekkek soha nem akarnak elfogyni, Rabságban vagyunk?

Pedig a politikusuk, azzal bíztatnak, hogy a demokrácia meg a piacgazdaság elhozza az egyén szabadságát.  És bízunk, és reménykedünk, és várjuk, hogy valaki majd megoldja az életünket, és egyszer majd biztos jobb lesz!

Vagy lehet, hogy csak kihasználnak bennünket? Lehet, hogy minden ígéret csak manipuláció?

Rabláncon tartanak bennünket, miközben elhitetik velünk, hogy szabadok vagyunk?

A felismerést követően, keresni kezdjük a felelősöket, mert ezt a „valakit, valakiket” kell megtalálni és leszámolni velük, s akkor minden megoldódik. Tehát elsőként ellenségeket kezdünk keresni… és találunk is! Bőséges a választék: cigányok, zsidók, másik párt és főleg a vezére, másik nép, a globalizáció, a multik a terroristák… stb! Hogy ne szenvedjünk hiányt ellenségben, félelemben, hogy a megosztottságunk tovább folytatódjon, arról a média naponta gondoskodik!

Aztán, kezdünk eszmélni…. és jön a spiritualitás, mint mentsvár, mint  “ébredés”! Az asztrológia, a horoszkópok, ideológiák, tanok, próféták, próféciák és megváltók, és…

És? A valóság az, hogy ezen a „piacon” is óriási a kínálat! Manapság trendi spirituálisnak lenni! Tessék-tessék! Új spirituális kör! Angyalkák, mandalák, gyógyítás, X bolygó, földönkívüliek, fénylények, dimenzióváltás, csoportos meditációk 5000-ért!

Jön az Aranykor, már csak egy „kis” idő s akkor a kiválasztottaknak már nagyon jó lesz! Addig? Addig élj továbbra is úgy, ahogy eddig. Járj a Tescóba, mert ott olcsóbb, használj bankkártyát, hisz az uzsorásokat is életben kell tartani, öltözködj divatosan, gondosan fizesd be a sárga csekkeket, menj el szavazni…

A lényeg az, hogy továbbra is rabságban maradsz! Most egy idea, eszme, hit vagy vallási rendszer gondolkodik helyetted, mondja meg, hogy Te ki vagy, ki legyél, és mit kell tenned! Másoktól várod, továbbra is hogy megmondják, mi a jó, vagy a rossz NEKED! A szorongás továbbra is hatalmában tart, hisz nem tudhatod, hogy Te is a kiválasztottak közt leszel-e. De talán, ha buzgón imádkozol és elég alázatos vagy…. Talán!  Majd!!!!   és MOST ? Most mi van?

Senkit nem szeretnék hitében megbántani, csak arra kérlek, gondolkodj el!

Tudod az, aki valójában a markában tart és a rabláncodat tartja a kezében, nem egy külső erő, vagy hatalom, nem valaki, vagy valakik. Ez a gyilkos parazita benned van! Ő az EGÓD! Ő az, aki a félelmeidet generálja, ő az, aki azt suttogja: Te nem tehetsz semmit, kicsi vagy és gyenge. Ő az, aki erősít abban, hogy meg kell felelned az „elvárásoknak”. Aki kapva kap a horoszkópokon, az asztrológián, az angyalkák hatékony segítségén…. Te nem tehetsz semmit! Várnod kell! A változás meg majd jön, hisz a csillagok is ezt üzenik, meg a próféciák is megírták…

Addig, amíg a változást, változtatást másoktól várod, addig mentesítheted magad a felelősség alól, és életben maradhat az Egód.

Mit tehetünk? A felismerés a változás kezdete! Ha elcsíped az Egód „munka” közben, megfigyeled a működését, már közel állsz ahhoz, hogy leszámolj vele, hogy megtaláld a valódi éned, hogy az életed megváltozzon.

Jusson eszedbe mikor álomra hajtod a fejed, hogy a nap, amit éppen lezársz nincs többé, hogy ami aznap történt veled azt soha többé nem változtathatod meg. Nincs még egy esély! Holnap? Majd reggel, ha kinyitod, a szemed adj hálát a Teremtőnek, hogy ismét kaptál egy lehetőséget! És Most,  csak MOST tudsz boldog lenni.

 

Korunk nagy kérdése, sikerül-e tömegesen megértenünk, hogy a világ olyan, amilyenek mi vagyunk, amilyenné mi tesszük. Újabb vezéreket, hatalmi rendszereket, háborúkat teremtünk és hagyjuk, hogy félelmeink irányítsanak, félelmeinkkel irányítsanak bennünket.  Vagy megtaláljuk az igazi énünket, megtaláljuk az utat egymáshoz?

!

Jó reggelt!

Jó ébredést!

4+
Posted in Blogok

További bejegyzések

2 Comments

  1. Bezzegh Zsolt

    Nagyon jó a cikk. Már nem is szükséges semmit hozzatenni. Ez a valóság. Aki raebredt már az EGÓ ja hatalmara az tudja majd irányítani is az életet úgy hogy nem engedi saját magán eluralkodni az ego jat. A cikk annál is jobb, mivel valakik et, valakik érdekeit bántja ez az írás. Az igaz-ság. Tudjuk kik azok a nevtelensegbe visszahúzodo emberek. Ők azok akik nemkepesek uralkodni az EGÓ jukun és az ego juk áldozatai. Nekik jó ez, gondolom én,jo így élni.. Akiknek pedig nem, azok a felebredt emberek, azok akik saját kezükbe veszik a sorsuk iranyitasat.

    0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük