Menü Bezárás

Határon Túli Magyarság szakműhely

A csoportba, a határon túl élő magyarok jelentkezését várjuk. Az elszakított országrészekben élők jelentkezését és azok jelentkezését, akiket lelki-anyagi hányatottságuk üldözött el a hazából, de a szívük itt maradt, az itthoniakéval együtt dobog, és mélységesen fájlalják, hogy nem hallhatják naponta  gyönyörű anyanyelvüket, hogy nem ápolhatják a hagyományokat, hogy nem segíthetik a hazában élő magyarság létért való küzdelmét. A Határon Túli Magyarság szakműhelye hivatott felvállalni a Kárpát-medence egységének erősítését, képviselni, és  sugározni azt a szellemiséget, ami biztosítja a magyarság egykori területein élők nyelvi és kulturális fennmaradását. Az elszakított országrészekben élő magyarok a csonka hazában élőkkel olyan szerves viszonyban vannak, akárcsak a Kárpát-medence egymáshoz kapcsolódó tájegységei. Gazdaságilag és erkölcsileg ugyanazokon a viszontagságokon mentek keresztül, a globalizáció minden igaz értéket elsöprő hulláma ugyanakkor és ugyanúgy taszította őket kiszolgáltatott helyzetük reménytelenségébe, vagy a meghunyászkodás lélektipró erkölcstelenségébe, ráadásul kulturális nyomorba is. A más kultúrába, más nyelvi közegbe való helyezésük az önazonosságuk megőrzését veszélyezteti – építészeti, művészeti, szellemi örökségüket elrabolják tőlük, megsemmisítik.

A szakműhely segíti a határon túl élő magyarságot magyarságtudatának megőrzésében, az anyaországhoz való kapcsolódásuk megkönnyítésében. Biztosítja számukra a Tudatos Társadalom mozgalom minden olyan erőforrását, ami az anyaországban élőknek is biztosítva van, ami ezek közül elérhető számukra.

Külhoni magyarokkal kapcsolatépítés, kapcsolatok ápolása sürgetően és nagymértékben szükséges. A külhoni magyarok bevonása a Tudatos Társadalom építésébe, a hazában építkező magyarok anyagi és erkölcsi támogatásába. A külhoni magyaroknak különleges feladataik lehetnek a világ országainak ébresztésében a magyarság küldetésének bemutatásával. Feladatuk a magyar társadalmi minta átvétele, alkalmazása az országban, ahol élnek. A diplomáciai kapcsolatok előkészítésében, kiépítésében fontos szerepük van és lesz.

Kutatási terület a szakműhely számára: a határon túli magyarság magyarságtudatának megőrzése, az idegen kultúrába való beolvasztás elleni küzdelmük, autonómiára törekvésük története és eredményei.

Szervezés: a határon túl élők esetében a kapcsolódások megkönnyítésre van kihegyezve. Ismernünk kell minden olyan magyar lelket, aki az ügyünket támogatja, és nekik is ismerniük kell egymást. Így tudják erősíteni egymást, a Tudatos Társadalom mozgalomhoz való tartozással éltetni a reményt egymásban, hogy feltámad a magyar nép és megvalósítja a korszakos álmot, ami a magyarság küldetése: az évezredes rabságból kitörni, véres áldozatok nélkül kivívni a szabadságát és megteremteni a maga és az emberiség számára egy boldogabb jövőt.

Tudástár fejlesztés a Határon Túli Magyarság szakműhelyben olyan irányban történik, ami a magyarság szétszóratásának történetét megörökítheti, egységének visszaállításért vívott küzedelmét dokumentálja.

Szerves kapcsolat áll fenn a Határon Túli Magyarság szakműhely és a Külkapcsolatok szakműhely között.

Javaslatok, vitaanyagok itt!

1+
Posted in Szakműhelyek

További bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük