Menü Bezárás

A Civil Multimedia Network

A modernkori civilizációnk önmagát pusztítja és a szinte megállíthatatlannak látszó önpusztító folyamatok, akár az emberiség végzetét is eredményezhetik.
A világot uraló erők, az évszázadok alatt kiépített rendszerek sokaságával szereztek befolyást a társadalmakra erőltetett államrendszerek irányítása felett.
Láthatjuk, hogy a világ nemzetállamainak gazdaságát, pénzrendszerét, hírközlését ugyanaz a kis létszámú, ámde hatalmas befolyásra szert tett csoport irányítja saját érdekeinek megfelelően.
Naiv elképzelés, hogy ebből a csapdából bármelyik nemzet társadalma önmagában ki tud törni. Ebből következik, hogy szükségessé vált egy olyan civil, nemzeteket összekötő világháló felépítése, ami ellensúlyozza a politikai rendszereket markában tartó hatalmi erők jól szervezett gépezetét.
Háborúk, járványok, éhínség… A XXI. századra ezeket már rég felszámolhattuk volna. Hogy nem ez történt annak mi, mindezek elszenvedői vagyunk az okai!
Civil MultiMédia Network fő törekvése, hogy segítse a tudatosodó nemzetek társadalmait az egymásra találásban, hogy segítsen megosztani egymásközt a tudást, adjon bátorságot és erőt a cselekvéshez:
A társadalmak nem akarnak egymással háborúzni! Békében, szeretetben, bőségben élni, egy személyes közösség hasznos tagjaként, ez minden ember alapvető élet célja!
A tudomány is felismeri már, hogy a betegségeket nem genetikailag hordozzuk, hanem a környezeti hatások által okozott lelki megbetegedések nyilvánulnak meg fizikailag is. tehát, ha megváltoztatjuk a környezetet, az jótékonyan hat az emberi létezés minőségére.
Az éhezés, a szegénység is egy mesterségesen létrehozott csapda. A földünk mindenkit eltud látni bőséges, egészséges élelemmel.
“Hisszük, hogy aki a szellemet irányítja, az uralja az anyagot, tehát az utódokra testálandó valóságot is. Hisszük, hogy aki elméleti szinten rendet és tisztaságot teremt, az a Föld kibillent tengelyét is képes a helyére tolni, és megálljt tud parancsolni az öngyilkos láncreakcióknak. Új törvények helyett a természettel szembeni alázatra, holisztikus világszemléletre, szellemi tisztaságra, az univerzális rend helyreállítására törekszünk. Ez alapelv és feladat is egyben.”
Legfőbb célunk egy alternatíva, egy új, az egész világra kiterjedő médiafelület megalkotása, amely válasz lehet a fősodratú média egyoldalú tájékoztatására.
1+
Posted in Egyéb

További bejegyzések

1 Comment

 1. Balog Béla

  Budapest Corvinus Egyetem, Főépület IV. Előadó
  1093 Budapest, IX. kerület Fővám tér 8.
  2017. november 20. – 19:00 óra

  ________________________________________
  Al Ghaoui Hesna, Fa Nándor és Csíkszentmihályi Mihály estje

  Három nagyon különböző, kivételes ember, akiket egy dolog köt össze: mindannyian hisznek abban, hogy csak azáltal vagyunk képesek fejlődni, és kezünkbe venni az életünk irányítását, ha igent mondunk a kihívásokra.

  Al Ghaoui Hesna, Fa Nándor és Csíkszentmihályi Mihály saját élményeiken és ismereteiken keresztül mesélnek arról, miért fontos, hogy félelmeink ellenére, a kudarcok dacára is merjünk belevágni az ismeretlenbe? legyen az olyan extrém helyzetben, mint egy háborús övezetből való tudósításkor, viharban hánykolódva az óceán közepén, vagy éppen a leghétköznapibb tevékenység elvégzése során. Csak így tudhatjuk meg, hogy a határainknak gondolt falak legtöbbször képzeltek? és így fedezhetjük fel, mi az, ami által kiteljesedhetünk, hogy minél többször megélhessük a flow, avagy a teljes elmélyülés örömét.

  “Ha nem magunk szabjuk meg az életutunkat, akkor más, külső hatóerők irányítják a miénktől eltérő célok szolgálatában.” /Csíkszentmihályi Mihály/

  – Csíkszentmihályi Mihály Prima Primissima és Széchenyi-díjas pszichológus, a Claremonti Egyetem professzora és a Chicagói Egyetem Pszichológia Karának korábbi vezetője. A flow-elmélet atyja, a boldogság és kreativitás egyik legismertebb nemzetközi kutatója. Számos könyv szerzője: Az öröm művészetében a mindennapi élet perspektívájából foglalkozik a flow jelenségével.

  – Al Ghaoui Hesna a Magyar Televízió munkatársaként több mint húsz országból, köztük számos háborús övezetből tudósított. Riport- és dokumentumfilmjeit több rangos elismeréssel, köztük Prima Primissima díjjal jutalmazták. Félj bátran című új kötetében a félelem természetét vizsgálja.

  – Fa Nándor a legsikeresebb hazai vitorlázó, az első magyar, aki saját kezűleg épített hajójával körülvitorlázta a Földet. Fa Nándor mindig az ár ellen hajózott, novemberben megjelenő Magad, uram című önéletrajzi könyvében elmesélt története követendő példa mindazoknak, akik úgy döntenek: soha nem adják fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük