Menü Bezárás

Jeruzsálemről nevezték el a Lánchíd budai hídfőjénél lévő parkot

Jeruzsálem parknak nevezték el Budapest I. kerületében a Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Friedrich Born rakpart által határolt területet.

A vasárnapi névadó ünnepségen Tarlós István főpolgármester azt mondta: Budapest talán legfontosabb jelképe, a Lánchíd közelsége szimbolikus jelentőségű, és a hely fontosságáról tanúskodik.
Hozzátette: a baráti közeledés gesztusa az is, hogy a magyar főváros vezetése éppen Izrael fennállásának 70. évfordulóján, 2018-ban határozta el, hogy közteret nevez el Jeruzsálemről.

Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes a Jeruzsálem park létrejöttét mérföldkőnek nevezte a két ország kapcsolatában. Szerinte „ismét fontos lépést” tettek afelé, hogy a magyar nagykövetség Tel-Avivból Jeruzsálembe költözzön.

Budapest, 2019. május 5.
Tarlós István fõpolgármester (b), Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes (b2) és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a Jeruzsálem park névadó ünnepségén a fõváros I. kerületében, a Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Friedrich Born rakpart közötti területen 2019. május 5-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
Tarlós István és Cipi Hotoveli a névadó ünnepségen. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke kiemelte: a névadó ünnepség nemcsak a zsidó közösség tagjainak fontos, hiszen Jeruzsálem a zsidóság és a kereszténység bölcsője is. A Mazsihisz-elnök megköszönte Tarlós Istvánnak és a főváros közgyűlésének, hogy pártokon és frakciókon átívelően támogatták, hogy „Jeruzsálemhez méltó hely viselhesse Budapesten a szent város nevét”.

0
Posted in Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük