Menü Bezárás

Karácsonyi ajándék: az egymásnak szánt figyelem

A videóban ZSAC – az EZVAN kiadó mindenese. Őszinte, tudatos ember. Toleráns is. Türelemre int és tanít.

Magunkat folyton türelemre intjük és tanítjuk.

Meg főleg másokat.

Én elég türelmes vagyok, de nem eléggé. Segítséget, támogatást kérek ehhez a közösségtől. Csak nem tudom, hogy a türelem elége-e ahhoz, hogy a terveink valóra is váljanak. Talán ennek megválaszolásához is segítséget kapok.

Ez a bevezetőm az alábbi türelmetlenségről árulkodó eszmefuttatásom elé. A címe:

 

Karácsonyi ajándék: az egymásnak szánt figyelem

 

Akik a Tudatos Társadalommal valamilyen kapcsolatban állnak  – vajon miképpen viszonyulnak ahhoz, hogy nem kapnak a Tudatos Társadalom részéről annyi figyelmet, amennyibe beleférjen egy karácsonyi üdvözlés?

Vajon elég-e csak a főbb oldalakra kitenni a Karácsonyi üdvözletet és a többit a sorsra bízni? A saját közösségi oldalainkat, azt a több mint harmincat, amelyeken sokan közülünk ott vagyunk? Mások közösségi oldalait, ahol egy egyszerű üdvözlés a Tudatos Társadalom részéről nem csak gesztus, hanem a figyelemnek a Tudatos Társadalomra való irányítása is?

Vajon van –e valaki, aki képes, vajon vagyunk-e együtt mind képesek megoldani egy ilyen egyszerű feladatot? Ha ezt nem, akkor mi lesz a többivel, a nagyobb feladatokkal, a legnagyobb feladattal?

Nem idő kérdése – nem is munka kérdése ez. Hanem együttérzés és együttműködés kérdése. A Karácsony a családé? Melyik családé? Az emberiség családja szétesett. A társadalom szétesett. Mi vagyunk azok, akik újra tudjuk teremteni az egységet? A magyarság egységét legalább? Ha mi magunk nem vagyunk egységben, hogyan tehetnénk? Vajon igaz az, hogy: ahogy bent…úgy kint…?

Csak kérdések…csak kérdések…

Nagyon sok megválaszolatlan kérdés van bennünk felgyűlve…sok elkezdett és együttműködés híján befejezetlen feladat van…sok elképzelés, amire nem ügyel senki. Sok ember, aki csak magára figyel.

Ezek vagyunk, kár tagadni. Ezek maradunk? Ezek leszünk?

Ez nem Karácsony problémája. Problémák meg nincsenek is, csak feladatok. Kezdjünk hozzá megoldani őket!

Vagyunk itt hetvenen, akikből 15 többé-kevésbé aktív. 15 ember elvállalja, hogy együtt kiküldi az Újévi üdvözleteket azoknak, akiket várunk a Tudatos Társadalomba? Netán a többiek is segítenek ebben?

Egy hét alatt el fog dőlni.

Ha lesz, aki oda figyeljen erre az ünneprontó blogra.

Én azt hiszem, ünnepkor is őszintének kell lenni.

Ennek a blognak, mint minden írásnak a honlapon, címkéket adunk. Az egyik címke amit adtam: TRÉNING

Hát én sem vagyok figyelmes. Nem a közösségi, hanem a nyílt térbe tettem a blogot. Nem baj -elviselem érte a bírálatot.

Áldott Karácsonyt!

0
Posted in Blogok

További bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük