Menü Bezárás

Kiáltvány

Nem tudom mi az Isten, de azt tudom mi nem. Amit a papok hirdetnek az biztosan nem.

Vissza kell térnünk őseink hitére, különben elveszejtenek bennünket.

Őseink szerint az Isten, amikor megteremtette az embert, mindenkit egyforma joggal ruházott fel: a tanulás és a tanítás jogával.

Aki nem él vele, elárulja Istent és a társait is. Elsősorban a szélesebb értelemben vett családját.

Aki nem tanul, bár beszélni tud, de nem sokkal több az állatnál. Olyan lesz, mint a kutyák: csak acsarkodni tud az odavetett csontért. De rosszabb, mint a kutyák, mert azok csak ösztöneikre hallgatnak, míg az ember büszkén vallja, hogy gondolkozik. De hogyan tud gondolkozni az, aki nem tanul? Sehogy. Eluralkodnak rajta ösztönei és vele született intelligenciája gonosszá teszi. Csak magával törődik és igyekszik társai fölé kerekedni.

Pedig ismeri a mondást: „Egységben az erő!”

Ez az, amit tudtak őseink és ez az, amit elfelejtettek velünk és kiöltek belőlünk, hogy engedelmes rabszolgákká váljunk. Amit ma tudunk: „Kaparj kurta, neked is jut!”

Hazugságokkal és féligazságokkal ámítanak, hogy fel ne ébredj.

Az ébredés gyötrelemmel jár, mert a tudást nem adják ingyen. Keményen meg kell dolgozni érte. Amíg nem jutsz el az igazságig, addig rabszolga leszel. 

Ezért keresned kell az igazságot, meg kell ismerned az igazságot, és az igazság felszabadít. 

 

2019.11.09.

Dr. Bánóczy János

4+
Posted in Tagjainktól / Jegyzetek, írások

További bejegyzések

1 Comment

  1. Sipos Márta

    Azt gondolom, nemcsak az a nehézség az ébredéssel, hogy össze kell melózni az új tudást, hanem szembesülni kell azzal, hogy a sok “színes csomag”, amit kapunk (tévé, telefon, gyógyszerek és módszerek, törvények és szabályok, bankkártyák, chipek, állandó újítások…) nem is azért vannak, hogy az emberiségnek jobb legyen! Ez óriási csalódás! Egy csomó emberrel megváltozott a kapcsolatom, mert teljesen dühbe gurultak, hogy el akarom venni a boldogságukat, mert, ha ezt komolyan veszik, akkor nincs értelme az életüknek se előre se hátra… Azt meg már megmondták a régi bölcsek is, ha tele a fej, oda nem lehet önteni másféle tudást. Ezért is döcög ez ilyen nehezen.

    0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük