Menü Bezárás

Lélekemelő tagtoborzó Pécsen: „Szorgos méhecskékre van szükségünk!”

Pécsen szombaton, november 24-én sikerrel rendezték meg a Tudatos Társadalom helyi tagtoborzóját. A négy órás rendezvényen az ország különböző pontjáról érkezett TT-tagok mutatták be a kezdeményezés működését és céljait a saját megéléseiken keresztül. Emellett a pécsiektől is kaptunk két előremutató előadást, a TT alapelveivel egybehangzó nagyszerű gondolatokkal. Az óránként tartott 15 perces szünetekben ismerkedésekre, a végén pedig kérdésekre is volt lehetőség a mintegy 40 pécsi érdeklődő számára.

Ahogy a tegnapi rendezvényen az előadásokat, néhány személyes benyomással most is érdemes kiegészíteni a beszámolót.

Először is le a kalappal a szervező Ildikó előtt! A találkozó megálmodott kerete a lehető legjobban szolgálta a tagtoborzó célját. Ráadásul az ilyenkor általában nehézséget okozó ütemezés is kiváló volt: sikerült mederben tartani az eltervezett 20-30 perces előadásokat. Ugyanakkor a megjelenteknek is jár egy dicséret. Jómagam az elmúlt 16 évben számtalan hasonló célú összejövetelen voltam, de nagyon ritka az ennyire nyitott, jó energiákkal érkező társaság, ennek a segítő hatása végig érezhető volt!

Juhász Zoli barátunk mondott még egy fontos gondolatot a végén arról, hogy miért lehetett ilyen jó erőkkel telített, lélekemelő az összhatás. Azt mondta,most először fordult elő, hogy egy tagtoborzón az ország több részéről érkező tagok hozták el személyesen az üzeneteiket, ez rengeteg erőt ad.

A szombat este sok értékes üzenete közül csak egyet emelek ki. A példaértékűen szerveződő miskolci közösség egyik tagja kimondta a lényeget, arra utalva, hogy az életünkben megszokott alá-fölé rendeltség és a megszokott vezetők helyett a mellérendelő viszonyra tudunk építeni. „Úgy kell elképzelnünk, hogy egy nagy test sejtjei vagyunk.

Ahhoz, hogy ez a test újra egészségessé váljon, nem egyéni hősökre, nem cowboyokra, hanem együttműködő szorgos méhecskékre van szükségünk!”

Hegedűs Gergely András

6+
Posted in Eseményekről, Társadalom

További bejegyzések

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük