Menü Bezárás

Magyar ipar szakműhely

A Magyar ipar szakműhely célja a tönkretett magyar ipar újjáélesztése. A magyar ipar napjainkban már alig működik, van olyan ágazat, ami teljesen le is állt. Jelenleg a magyar ipar nagy része nem termel, hanem szolgáltatást végez. Megkapja a  hozzávalókat (alkatrészeket, jobb esetben nyersanyagot) a kész terméket pedig visszaadja a megrendelőnek. Ezzel a haszon nagy része is a megrendelőé, nem tud tőkét felhalmozni, nem lesz önálló.

Magyarország gazdag mezőgazdasági terményekben. Ezt kellene teljesen feldolgozni és nem exportálni. Segíteni kell a hazai termelők fejlődését és az élelmiszer feldolgozó ipar újra indulását, így ellátva a lakosságot és az intézményeket is jó minőségű élelmiszerrel.

A takarmány elégséges, hogy állandóan növelhessük az állatállományt. Ez a zöldségfélék és hús konzervgyárak alapanyaga. Cukorgyár, olajgyár, gyümölcsfeldolgozó kell működjön minden régióban, úgy hogy a nyersanyag szállítási költségek minimálisak legyenek.

Fontos számunkra az élelmiszer ellátáson kívül, még a haszonnövények termesztése és a haszonállatok tenyésztése is, hogy a házi manufaktúrák, kézműves kisiparosok, házi ipari és népi iparművészeti szövetkezetek újra termelhessenek, saját örömükre, saját használatra és a turizmust kiszolgálva. Távolabbi célunk a könnyűipar újraindítása, fonalkikészítők, szövödék, ruhagyárak, szőnyeggyárak, stb.

A vegyi ipar fejlesztését elő kell mozdítani, kevés nyersanyag igénnyel.

Fontos számunkra, hogy minél előbb megteremtsük azokat a kapcsolatokat a környező országokkal, akikkel együttműködve iparunk is helyzetbe hozható.

Amit most tudunk tenni: a könnyűipar működtetéséhez szükséges nyersanyagok előállítását szorgalmazni tudjuk megfelelő szakemberek segítségével.

A mai állapot szerint, a kézműves manufaktúrákat, családi vállalkozásokat tudjuk segíteni a nyersanyag lelőhelyek felkutatásával, eszköz előállítók megkeresésével. Lehetőség szerint szakmai tudásunkra alapozva segítjük a kézműves oktatást.

A nehézipar tekintetében csak a kevés nyersanyagot használó ágazatokat érdemes fejleszteni. A nehézipari termékeket külföldről importálhatjuk.

Fontos a magyar tudás értékesítése. A magyar szabadalmak a magyar üzemekben kerüljenek alkalmazásra.

Szerves kapcsolatban működünk együtt a Mezőgazdasági- és élelmiszeripari, az Energaiagazdálkodási, a Külkapcsolatok szakműhellyel.

Javaslatok, vitaanyagok itt!

1+
Posted in Szakműhelyek

További bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük