Menü Bezárás

Mindennapi találkozások

Mindennapi találkozások

 

 Az ártatlanok elpusztulnak, a gonoszok pedig virulnak. Az igazság ravasz, körmönfont kiforgatásával nemesnek állítják be magukat, az emberek meg elveszítve a józan ítélőképességüket földig hajolnak előttük, és a rabszolgaság minden formáját hajlandóak elviselni.

(Dean Ray Koontz)

 

A szimbólumok valaha hozzátartoztak az emberi kommunikációhoz, aztán a ránk erőltetett materialista gondolkodás a lehető legegyszerűbbre redukálta ezt a tudást. A fennmaradt ismeret kimerül abban, hogy a piros rózsa, meg a szívecske szerelmet jelent, a fehér virágot meg a templomba visszük, mert az a tisztaság.

Azt már leszögezhetjük, hogy egyre több ember sejti, valamiféle titkos, láthatatlan hatalom irányítja a világot, ami egyre élhetetlenebb.

Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a hatalom nem láthatatlan. A régi szimbólumok igenis élnek, átszövik a világunkat, és a láthatatlannak hitt hatalom, vígan üzenget egymásnak a szemünk előtt!

Mit is üzengetnek egymásnak? Azt, hogy milyen a lefedettségünk, mennyire sikerült behálózni az adott országot!

Jelek, szimbólumok, amikkel a leggyakrabban találkozunk:

Bagoly– a bagolyról úgy tudjuk, hogy az a bölcsesség, az olvasás jelképe, ezért van a könyvüzlet logóján bagoly. Az Illuminátus rendnek is jelképe ez a madár.  Hivatalosan csak olyan könyvek válhatnak a nagy nyilvánosság olvasmányává, amik azért politikailag korrektnek tekinthetők. Ezért a könyvek tartalma kontrollált, őrzi a Bagoly!

               

Piramis– ma a piramisok dömpingjét éljük! Minden piramis, a cégek logóitól kezdve, tetoválásokig, a tévé műsorok díszletéig, mindenhol! Kell-e még a piramist magyarázni?  Már mindenki unásig ismeri a Szabadkőművesek, meg az 1 dolláros történetét.

                    

Körök– nézd meg, hogy mindenhol köröket látsz! Körök robbannak a reklámban, körök a ruhákon, a plakátokon.

A „Jelképes Kígyó, mellyel népünket jellemezzük, befejezze az egész hosszú utat, amelyen végigmentünk. Ha bezárul az ő köre, Európa minden állama be lesz zárva gyűrűi közé, mint egy hatalmas satuba.” (CBJ) Mindenki érzi, hogy egy globális fogságba került és nem tudja, hogyan törjön ki belőle, a kör bezárult?

 

Pillangó– gondolják az emberek, az olyan szép. Lepke mindenütt! Divat!

A pillangó az átalakulás. A finisben vagyunk, és ez már az átalakulás! A kérdés csak az, hogy az emberiség hová akar alakulni? Rabszolgává vagy felébredt, tudatos emberré?

Egyszemű– „Isten szeme mindent lát” gondoljuk ez, ezt jelenti.

„Mert az Úr szemei áttekintik az egész földet, és ő megmutatja erejét azoknak, akik tiszta szívvel az övéi.”2Krón 16,

Ez az egy szem, ez Hórusz szeme.

           

A Nap-a fénylő csillag, mint szimbólum, a Napra utal, a Skót rítus 4. foka, a fénylő csillag az, amely az isteni gondviselés fényének szimbóluma, mely az igazság útjára mutat. Ezen istenség fényében utazik minden kőműves, ezen istenséget megfelelően kell ismerni és követni.

                   

A szimbólumok gyakran stilizáltan, szublimáltan vagy csak egy-egy részletük kerül felhasználásra.

                 

 

          Shell logója ugyanaz..

 

 

Jelenések könyve 17.fejezet 4. vers: Ott láttam egy asszonyt, skarlátvörös vadállaton ült, amely tele volt káromló nevekkel, s hét feje és tíz szarva volt. 4Az asszony bíborba és skarlátba öltözve, arannyal, drágakővel és gyöngyökkel ékesítve. Kezében undoksággal és tisztátalan kéjjel telt aranyserleg. 5Homlokára egy titokzatos név volt írva: „A nagy Babilon, a föld utálatra méltó kicsapongóinak anyja.” 6Láttam, hogy az asszony megrészegedett a szenteknek és Jézus tanúinak vérétől. A látomáson nagyon elámultam. Az asszony neve minden okiratban Fides.

Albert G. Makey 33° fokozatú Szabadkőműves, Útmutatás a páholyhoz c. könyvében azt írja, a jobb kéz minden időben jelképe volt a nemességnek. A mi őskori testvéreink hódoltak az istenségnek, melynek neve Fides vagy Fidelity.

 

A többi politikai párt is hasonló szimbólumokat használ:

Ha 90°-kal elforgatjuk, itt is egy Nap szimbólumot kapunk.

Itt is vegyük észre a piramist és a felkelő Napot.

 

A legtöbb magyarországi nagyvárosban működik valamilyen páholy:

Magyarországi Nagy Oriens Jászi Oszkár Páholy megválasztotta 2010. október 16-án Nagymesterévé dr. Révay Andrást.

Balról jobbra: Révay András, Kende Péter, Király Attila, Katona András

Nyugati Kapu Páholy alakult 2004. ápr.13.

Magyarországi Szimbolikus Nagypáholy. Fennhatósága alá tartoznak a reguláris szabadkőműves-páholyok: Árpád, a Testvériséghez, Deák Ferencz a Testvériséghez, Egyenlőség, France, Francz Liszt, Galilei, Nyugati Kapu, Reform, Sas, Soproni Testvériség, St. Stephen.

Létezik még Zsolnay Szabadkőműves Páholy, hagyományos francia rítus Pécsett.

Universum Páholy, Szegeden 1990. márc. 4-én alakult

II. Rákóczi Ferenc Páholy

 

Fény Oszlopai Páholy, 2010. dec.21-én alakult.

France Páholy: 2003. máj. 31-én alakult.

Összesen 30 páholyt számoltam össze, de lehet több is van-és ez csak itt nálunk.

Igen elterjedt mára egy bizonyos kéztartás: a mutató és a kisujj feltartása. Ez látható az amerikai politikusoknál, a vagány rappereknél és mindenkinél most már, mert a köztudatba azt ültették el, ez a siker jele! Tudjátok? „Yes We Can! Valójában a sátán jelét terjeszti, aki ezt mutogatja akár tudja, akár nem!

 

6 vagy 666– mind ugyanannak a jelentése. Egyszer egy rádióriportban arról beszéltek kb. 20 évvel ezelőtt, hogy bizonyos szavakat és számokat nem adnak ki rendszámnak. Úgymint 666, F. O. S. stb. Ez le lett ellenőrizve, tényleg így volt. Pár éve megszűnt ez a gátlás, tele a város 666-os rendszámú autókkal! Véletlen? A hatos éppen ezért rendkívül fontos szám! Egy másik kéztartás, amivel szintén azt fejezik ki az emberek, hogy minden remek, és isteni, nem más, mint bújtatva a 3 hatos. Ismerős?

A betűknek számértéke is van:

Vodafone- itt a 6-os, hol a 6-os. Már épül a Vodafone első 5G-s hálózata.

 33– ez a Szabadkőművesek száma, beavatási fokozata. Ezzel is mindenfelé találkozhatsz. Nem véletlen, ha a filmben látott főhős kabátján egy 33-as számot látsz, ez a rendszáma az autónak, vagy a szoba száma. A minap Tic-tac promóciós cukorkát osztogattak az utcán. A lényege, kétféle dobozkát vásárolhatsz, az egyikben 33 cukorkát találhatsz. Lehetne 30 vagy 35 az kerek, de pont 33? Jó, ha utánajársz, mi van abban a cukorban, mielőtt bekapod!

Valaki  végigelemezte a sörök neveit, mind 33-ra jön ki. Érdekes.

Érdemes nyitott szemmel járnunk, mindennek jelentősége van, vagy valamilyen rejtett értelme.

smarti

0
Posted in Tagjainktól / Jegyzetek, írások

További bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük