Menü Bezárás

MŰFENYŐ: A MŰANYAGIPAR ÉS A PUSZTÍTÁS EMBLÉMÁJA!

Az agymosó propaganda sok rosszat kívánatos köntösben tüntet fel! A megvezetett emberek önként dalolva szavaznak az érdekeik ellenes intézkedéseket favorizáló pártokra, egészségre káros , de agyonreklámozott üdítőket, élelmiszert, kozmetikumokat vásárolnak, nagy kockázattal járó erőműtípust választanak amely ráadásul a legdrágábban termeli a kilowattokat-lásd atomerőmű, mellékhatás nélküli gyógyszerek és gyógymódok helyett a mellékhatással rendelkezőt íratják fel az orvosaikkal – mert a szomszéd is azt használja….Természetesen a karácsony, a szeretett ünnepe sem maradhat ki ebből: -lásd műfenyő!
“A POKOLHOZ VEZETŐ ÚT JÓ SZÁNDÉKKAL VAN KIKÖVEZVE!” Sok naiv állampolgárral elhitették, hogy azzal válik környezet tudatossá ha az atomipart és a műanyagipart támogatja. Az agy sok ember esetében a leglustább szerve. Így képes elhinni, hogy az ellensége a barátja, a tönkretevője a segítője. Ha ez nem így volna nem lenne ennyi hitelkárosult kárvallott az országban!
“VEDD MEG A MŰFENYŐT, MERT EZZEL MEGMENTED A FENYŐFÁKAT, RÁADÁSUL OLCSÓBB IS!” – hangzott a műanyagipar hazug propagandája és az emberek jó része lépre ment, mert hitt ahelyett, hogy gondolkodott volna: -Mit tartalmaz egy átlag műfenyő? PVC-t, ÓLMOT – CSUPA KÖRNYEZETBARÁT ANYAG! Ezzel az erővel az autó akkumulátort is kirakhatnánk és feldíszíthetnénk! – Mi keletkezik a műfenyő gyártásakor? Üvegházhatást eredményező gázok, ja és a súlyos méreg DIOXIN! (“dioxin rákkeltő vegyületcsoport, vegyipari melléktermék, mely szerves vegyületek klorid jelenlétében történő égésekor vagy klórtartalmú szerves vegyületek égésekor keletkezik. A dioxin egyike a legveszélyesebb környezeti mérgeknek, mely a fejlett világban komoly közegészségügyi gondokat okoz. 1997-ban az Egészségügyi Világszervezet bejelentette, hogy a legtöbb dioxin 2,3,7,8-tetraklór-dibenzopardioxin(TCDD), mely a ma ismert legsúlyosabb rákkeltő anyagok közé tartozik”)

“A dioxin előfordulása (A MŰFENYŐKET MIKOR FOGJÁK BETILTANI?)

A földgolyó minden részében megtalálható, jelen van a légkörben, a termőtalajban, folyókban és a tápláléklánc minden egyes tagjában. Jelentős mennyiségű dioxint bocsátanak ki a vulkánok és az erdőtüzek is. Korántsem valami újkeletű mesterségesen kifejlesztett méregről van szó tehát. A műtrágyázás és a vegyipar fejlődése azonban jelentősen megnövelte a világban előforduló dioxin-vegyületek mennyiségét. A korszerű vegyipari technológia elterjedésével a Föld dioxinszennyeződése is futótűzként terjedt körülbelül 1900 óta, majd mérgező voltának felismerése után sorra tiltották be a dioxint tartalmazó műtrágyákat. A vegyület azonban rendkívül lassan bomlik, nem könnyű tőle megszabadulni. Felezési ideje a levegőben mintegy 9 nap, de vízben márt több, mint 5, talajban több mint 10 év, s az emberi szervezetben is több mint 7 év.

Mi a dioxin egészségügyi kockázata?

Az elsőként megfigyelt és dioxinnak tulajdonított betegség a bőrt súlyosan károsító dioxin-akne volt. Az akne az egész bőrfelületet ellepi és több évig eltart. A legnagyobb félelmet természetese a dioxin rákkeltő hatása váltja ki, bár bizonyított, hogy károsítja a fogamzóképességet, csökkenti a spermiumok számát, viselkedési zavarokat és cukorbajt is okozhat.
A dioxin rákkeltő hatása a méreg behatását követő 10 év múltán is megnyilvánulhat. Ezt iparilag dioxinnal erősen szennyezett területek lakóinál figyelték meg. A vegyület mindkét nem esetében fehérvérűséget okoz, nőknél emellett gyakori az epehólyag és a máj rákos betegsége is.
A dioxin a méhen belül fejlődő magzatra sem ártalmatlan, képes áthatolni a méhlepényen és kiválasztódni az anyatejben is. “

UGYE MILYEN ÉSZSZERŰ A SZERETET ÜNNEPÉN BELÉLEGEZNI A MŰFENYŐ SZUBLIMÁCIÓJÁT, PORÁT, CSUDA ÉDI HA GYEREKÜNK, HÁZIÁLLATUNK VÉLETLENÜL A SZÁJÁBA VESZI, ESETLEG LENYELI EGY DARABKÁJÁT?! KÉSZ AROMATERÁPIA!

-Mi történik a műfenyővel ha kidobásra kerül? DIOXINNAL ÉS ÓLOMMAL SZENNYEZI A TALAJT ÉS A FELSZÍN ALATTI VIZEKET! Ha valaki elégeti- felér egy gáztámadással!

“– Semmi rosszat nem teszel, ha kivágatsz egy karácsonyfának való fenyőt – mutat rá a kanadai Ellipsos cég által végzett elemzés, mely szerint az élő fenyő szinte minden szempontból jobb döntés. Egy műfenyő átlagos élettartama hat év. Ha ennyi ideig használják, nagyjából háromszor annyi üvegházhatású gáz kibocsátásával jár a gyártása és a szállítása, mint az élő fenyőé.

A műfenyők jelentős része Kínából érkezik Amerikába és Európába is. A szállítás és a gyártás komoly környezeti hatásokkal jár. Ezzel szemben az élő fenyőket az adott országban nevelik, nálunk zömében a nyugati határszéli falvakban.
Sokan azt gondolják, hogy egy műfenyő mellett döntve megmentik egy fa életét, de ezeket a fenyőket valójában kizárólag azért ültetik, hogy karácsonyfa legyen belőlük.

Környezeti szempontból akkor lesz egyenértékű az élő fával a műfenyő, ha legalább húsz esztendeig használják.

A műfenyő nem csak környezeti, de egészségügyi szempontból is hátrányos. Kőolaj- és fémszármazékok képezik az alapját, nem megújuló források, ráadásul a gyártása során egészségre ártalmas anyagok keletkeznek. A kész műfenyő is tartalmaz például PVC-t, akár ólmot is, ami az egészségre kifejezetten ártalmas.
A hazai gazdaságnak is jót tesz az, aki élő fenyőt vásárol. A hazai kínálat jelentős része ugyanis a nyugati határszélről származik. Zala, Somogy és Vas megyében több száz kistermelő neveli meg azt a 1,5-1,8 millió fát, amit idehaza állítanak fel karácsonykor. A fák döntő része 1-2 hektáros apró birtokokról származik, 5-10 év alatt érik el a megfelelő méretet. Hasonló a helyzet a földlabdás fenyőkkel is: ezek döntő része is Magyarországon nevelkedik. Ezzel szemben a műfenyők jelentős része Kínából érkező importtermék.”

KÜLÖNBSÉG VAN AZ IGAZI FENYŐK KÖZÖTT IS!

Sokan csak az abnormálisan sűrű, dús ágakkal rendelkező fenyőfát keresik, mert mástól ezt látták. OLYAN EZ MINT HA A FÉRFIAK CSAK A KÖVÉR NŐKET VÁLASZTANÁK FELESÉGNEK! Az abnormálisan dús fenyők nem azért dúsak mert egészségesek, hanem azért mert agyonműtrágyázták őket!

HELYI TERMELŐTŐL VENNI IGAZI KARÁCSONYFÁT A LEGOKOSABB DOLOG AMIT VALAKI MEGTEHET KARÁCSONYKOR!

ÍGY LESZ A LEGKISEBB ÖKOLÓGIAI LÁBNYOMA A SZERETET ÜNNEPÉNEK! DE HA A PUSZTÍTÁST SZERETNÉNK ÜNNEPELNI – VÁLASSZUNK STÍLUSOSAN MŰFENYŐT!
Medveczki Zoltán
1+
Posted in Egyéb

További bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük