Menü Bezárás

Nemzetszervezés: alapozzunk arra, ami már működik!

Egy csodálatos természeti törvény ad segítséget: a figyelem ereje sokszorosára erősíti a teremtést.

„Ha az ember valakire szeretettel néz, az olyan, mint a napfény, amely az alvó magot kihozza a földből” – Böjte Csaba által bemutatott természeti törvény nemcsak egyéni, hanem közösségi-nemzeti szinten is érvényesül. Ha elkezdjük országszerte megfigyelni, megbecsülni a már meglévő jó kezdeményezéseket, akkor ezt a világot teremtjük, ez lesz a jövőnk. Már eleve abból adódóan, hogy az általunk teremtett sajtó híreiben a jó példák elkezdenek terjedni.

Ez a fajta szemlélet azért is fontos, mert a magyarság – meggyőződésem szerint több százezres – magja ez elmúlt években már beszerveződött egyik-másik ilyen tevékenységű körbe.

Emiatt a Tudatos Társadalomnak a nulláról építkezés helyett sokkal inkább érdemes nagy tisztelettel megkeresni és összehangolni ezeket a köröket és embereket, ezzel mozgásba hozni, majd egy irányba elindítani a nemzet javát.

Csak néhány példa arra, hogy miről lenne érdemes írni, forgatni ennek szellemében:

 • a Regélő című folyóirat, mint a valódi magyar értékekre alapozó, ugyanakkor az élhető élet megteremtése felé vezető sajtótermékek egyik szép példája;
 • A Dunakeszi külterületén péntek délutánonként szerveződő kispiac bemutatása, mely a Duna-menti régió hiánypótló megoldása (se Dunakeszin se a környékbeli településeken nincs piac!);
 • Rozsály község példája, ami a magyar vidék feltámasztásának alapját képezheti;
 • általánosságban a magyar szellemi hagyaték újjáéledésében főszerepet játszó magyar szellemi műhelyek híreinek, eseményeinek bemutatása minden mennyiségben;
 • szintén általános felvetés: a Föld, az emberiség és a magyarság gyógyításáért dolgozó szerek, körök, imaláncok, csoportok híreinek közlése minden mennyiségben.

4+
Posted in Hírfolyam

További bejegyzések

1 Comment

 1. Kiss Mária Katalin

  “Emiatt a Tudatos Társadalomnak a nulláról építkezés helyett sokkal inkább érdemes nagy tisztelettel megkeresni és összehangolni ezeket a köröket és embereket, ezzel mozgásba hozni, majd egy irányba elindítani a nemzet javát.”
  Teljességgel egyetértek. A gyakorlati kivitelezése nehézkes, mert nincsenek meg a szükséges emberi és anyagi erőforrásaink a kivitelezéshez. De akkor is el kell kezdeni.
  A CMM televízió ezt az utat járja, amióta létrejött. De csak az első lépést tette meg, áldozatos munkával, nem kímélve a stáb és az őt segítő embereket, akik jelentős időt, munkát, pénzt adtak az ügy sikerre viteléért. Ez az első lépés bizonyos közösségek, szellemi műhelyek (közöttük a Regélő is), gyógyítók, társadalomkutatók megszólaltatása volt. Ezek a videók mind fent vannak a Youtobe-on, a számuk már az 1000-hez közeledik. Nem történt meg viszont a visszacsatolás, vagyis ezek az emberek, közösségek nem ismerték fel a lehetőséget az együttműködésre a CMM televízióval és később a Tudatos Társadalommal. Ezt kellene áthidalni. Mit tegyünk?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük