Menü Bezárás

Szellemi szakműhely

A Szellemi szakműhely küldetése a Tudatos Társadalom küldetésén alapszik.

 

Ez nem más, mint népeink együttműködő élhető világának felépítése, ősi gyökereink, tudásunk és hagyományaink szerint valamint új Isten adta lehetőségeinkkel egyetemben.

Alapelvünk a rend és tisztaság. Segítünk megvalósítani a szeretet alapú társadalom elérhető világát. Az Univerzum rendszerével kompatibilis világot építünk az ember és a természet, az egyén és a közösség harmonikus kapcsolatrendszerének megvalósításával.

A Tudatos Társadalom szakműhelyei egyazon tiszta szellemi alapokon kell, hogy nyugodjanak, ezt az alapot igyekszünk biztosítani inspirációval, a szellemi szintű elakadások elhárításával a többi szakműhelynél.

A Szellemi szakműhely feladatai:

Küldetésünkből kutatói, szervezői, kapcsolatépítői feladatok következnek, mint:

–     a tudatos társadalom felépítéséhez (megszervezéséhez), működtetéséhez szükséges elméleti alapok meghatározása

–     a többi szakműhely feladatköreinek minél teljesebb integrálása, a szakműhelyek közötti átjárhatóság biztosítása, (ami bizonyos esetekben a többi szakműhelyben tevékenykedőkkel való együttműködést jelent.)

–     természetes Ősi és Jelen életünk tudástárának kiépítése könyvtárként, iskolaként a Tudatos Társadalom számára a személyes és kollektív ébredés elősegítése céljából.

–     közösségépítő módszerek kidolgozása – jól működő közösségeket tanulmányozva

–     hasonló értékrendű emberek és  különböző korosztályok felkutatása, bevonása

–     megfelelő nyelvezet kialakítása, hogy az átlagember számára is érthető legyen

–     az együttműködés és a hatékony  belső és külső kommunikáció eszközeinek kidolgozása, folyamatos fejlesztése

A Szellemi szakműhely szabályrendszere:

A tiszta szellemi alapokat először magunkban kell lerakni. Az ősi szellemi hagyományok szerint tesszük ezt, függetlenül a vallási ideológiáktól. Szabályrendszerünk ennek következtében az ősi értékrenden alapul, a teljes harmóniára igyekszünk eljutni. Ez mindenkori benső törekvésünk. „Az én vezérem bensőmből vezérel (József Attila)”.A tiszta, örökkévaló szellemünkkel azonosítjuk magunkat és ezt sugározzuk a külvilág felé. A bennünk élő Isten által képviselt egységet, a hunori-magori egymást támogató magatartást. Ehhez egyszerű eszközöket is, például egymást motiváló „napi mindító” mottókat, szólásokat, idézeteket használunk.

A Szellemi szakműhely határai: A szakmai műhelyek öntevékeny szakmai csoportok egy adott, vagy folyamatos feladatok céljainak kitűzésére és teljesítésére. Tehát a szakmai műhelyek tevékenységét nem mi írjuk elő, hanem csak elősegítjük.

A Szellemi szakműhely eszközei:

Az emberi test működéséhez hasonló szerves együttműködés alapján dolgozunk egy szerves táőrsadalom megvalósítása céljából. Tehát valóban eljött az idő, amikor a cél szentesíti az eszközt.

Az erre szolgáló eszközöket folyamatosan fejlesztjük. Fontos eszköznek tartjuk a személyes találkozókat különböző helyszíneken a beszélgetések rögzítésével, a magyar szellemiség jeles képviselőivel való találkozásokat és eszmecseréket, könyvtári és internetes adatbányászatot..

A szellemi szakműhely összetétele: az önként vállalt tagság létszámát kibővítjük, hogy minden szakműhely képviselve legyen a Szellemi műhelyben.

[paypal_donation_button]

 

Javaslatok, vitaanyagok itt!

 

Vissza a [su_button url=”http://tudatostarsadalom.hu/?page_id=1400″ target=”blank” style=”flat” background=”#e55647″ size=”6″ icon=”icon: external-link” title=”Kattints”]Üzenőfal[/su_button] [su_button url=”http://tudatostarsadalom.hu/?page_id=2385″ target=”blank” style=”flat” background=”#5d91bf” size=”6″ icon=”icon: external-link” title=”Kattints”]Hírfolyam[/su_button] [su_button url=”http://tudatostarsadalom.hu/?product_cat=tt-aru-haz” target=”blank” style=”flat” background=”#739b53 ” size=”6″ icon=”icon: external-link” title=”Kattints” class=”Kattints”]TT Áru-ház[/su_button]

 

[su_menu name=”Szakműhelyeknek”]

0

2 Comments

 1. Kiss Mária Katalin

  Kedves Szellemi műhely tagok!
  Fekete Attilával együtt gondolkodtunk Skypon, hogy mi legyen a következő lépés. És úgy gondoltuk, hogy október 1-.én vasárnap legyen a következő Szellemi műhely találkozó. És addig még keressünk szellemi társakat. Szóba jött Brezovics László, Hurai Ági, Ratkóczi Tibor. Mit szóltok az időponthoz, mit szóltok a társakhoz? Kit javasoltok még? Meg kell szólítanunk őket, maguktól nem jönnek, mert akkor már megtették volna.
  Tudom, hogy Hurai Ági nagyon foglalt, de hátha…
  szóval olyan emberek kellenek, akik időt tudnak áldozni rá, akikkel ki lehet dolgozni a feladatok megoldásának menetét, ha tényleg úgy érezzük, mi is, és aki még jön, hogy a magunkénak érezhetjük az eddig vállalt feladatokat. Ezt fogjuk eldönteni a találkozón.
  Mert ha nem tesszük meg, akkor csak elmélet és szép álom marad amit elterveztünk. Attila a találkozón vetítési segédlettel szeretné a témákat kidolgozásra ajánlani – ponrtól pontra együtt beszéljük meg, hogy ki mit tud megvalósítani a vállalt feladatokból.
  Szíves válaszotokat itt a Hozzászólás lehetőségével élve adjátok meg.

  0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük