Menü Bezárás

Rendezvényszervező szakműhely

A rendezvényszervező szakműhely feladata rendezvények előkészítése, pontos és megbízható kivitelezése. A rendezvényszervezés szükséges eszközkészletének feltérképezése, eszközök beszerzése, óvása, megőrzése. A rendezvénynek megfelelő hely kiválasztása, az időpont körültekintő meghatározása. A meghívandók listájának, a szükséges nyomtatványoknak gondos elkészítése, a meghívók kiküldése, a protokoll biztosítása. A rendezvény népszerűsítése. A rendezvény költségvetésének elkészítése, az anyagi szükségletek biztosítása. A rendezvény utómunkálatainak elvégzése.

Egy rendezvény lebonyolítása összehangolt tevékenységet, csapatmunkát igényel.

Kutatást végezhetünk a hazánkban és országunk határain túl megrendezett rendezvények témájában – térképezzük fel, hogy mit tanulhatunk másoktól.

Szervezés: a saját szervezői munkánk megszervezése tekintetében szükséges egy alapkoncepciót konszenzus alapján kialakítani, a rendezvényszervezők ismerjék meg a szervezés lépéseit az elejétől a végéig és találják meg a helyüket a kivitelezendő feladatok végrehajtásában. Az alapkoncepciót tartsuk tiszteletben. A szervezés lépésein csak alapos indokkal változtassunk utólag. Egy határidős cselekvésnél fontos a lépések gondos megtervezése, közös átgondolása, és a részfeladatok időben való elvégzése , mert a szervezés lépései egymásra épülnek.

Tudástár fejlesztés: Nagyszabású rendezvények  kivitelezéséhez tudástár fejlesztése szükséges. A nyomtatványok arculatának kialakítása, a szükséges protokoll biztosítása körültekintést és szakértelmet igényel. Folyamatosan bővíteni kell a tudásunkat, hogy a rendezvényeink egyre bensőségesebbek és hatékonyabbak legyenek.

Javaslatok, vitaanyagok itt!

1+
Posted in Szakműhelyek

További bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük