Menü Bezárás

Tudományos bizonyíték van rá, hogy a meditálók messziről képesek megzavarni a kvantum rendszereket

 

Tudományos bizonyíték van rá, hogy a meditálók messziről képesek megzavarni a kvantum rendszereket

Sok éven át tudósok tanulmányozták a tudat szerepét, hogy miképpen befolyásolhatja közvetlenül a fizikai anyagi világunkat, és sok olyan …

A varázsgombák “újraindítják” a depressziós emberek agyát
Egy földönkívüli üzenet az emberiségnek: “Kívánjátok, hogy megjelenjünk?” – 3. rész
Orvosi csoda? – Kutatók helyreállították egy 15 éve vegetatív állapotban lévő ember tudatát

Sok éven át tudósok tanulmányozták a tudat szerepét, hogy miképpen befolyásolhatja közvetlenül a fizikai anyagi világunkat, és sok olyan kutatást is publikáltak, amelyek egyértelműen azt mutatják, hogy a tudat és az általunk érzékelt fizikai anyagi világ közvetlenül összefonódnak egymással.Több példát is bemutatunk a cikk vége felé, de most vessünk egy pillantást az egyik konkrét vizsgálatra.

Többször írtunk az úgynevezett kvantum kettős rés kísérletről, ami egy nagyszerű példa arra, hogy a tudat hogyan befolyásolhatja fizikai anyagi világunkat. A Physics Essays című lektorált folyóiratban megjelent tanulmány kifejti, hogy ezt a kísérletet több alkalommal használták fel arra, hogy feltárják a tudat szerepét a fizikai valóság természetének alakításában. (1)

Kapcsolódó cikk: Bizonyíték van arra, hogy az emberi test a tudat kivetülése

A kísérlet egy kettős rés optikai rendszert használ, hogy tesztelje a tudat lehetséges szerepét a kvantum hullámfüggvény összeomlásában. A tudósok megjósolták, hogy a kettős réssel rendelkező spektrális teljesítmény interferencia mintájának aránya az egyetlen réses spektrális teljesítményhez képest csökkenni fog, ha a figyelmet a dupla résre összpontosítják a távolból. A tanulmány megállapította, hogy a tudatossághoz kapcsolódó tényezők a kettős rés interferencia mintázatban a zavarással az előre jelzett módon álltak összefüggésben.

A Megfigyelések nem csak megzavarják a mért értékeket, hanem létre is hozzák azokat… Arra kényszerítjük (az elektront), hogy vegyen fel egy határozott pozíciót… Mi magunk hozzuk létre a mérés eredményeit.

Számos kísérletet végeztek a zavarás mérésére a hullámfüggvényben. Az első kísérletben a résztvevőket arra utasították, hogy irányítsák figyelmüket a két réssel rendelkező készülék felé, vagy irányítsák a figyelmüket egy másik feladatra. Bizonyos időkpontokban egy számítógépes hang utasította őket mondván: “Kérem befolyásolja a sugarat most“, majd rá koncentráltak, és “Most lazíthat“, amikor valami másra figyeltek. Ezt az első kísérletet a tudat összeomlásának hipotézisével (zavarok a kettős rés interferencia mintában) összhangban tervezték meg.

A második kísérletet egy zen buddhista templomban végezték, ami nagyszerű hely volt a meditálók toborzásához a kísérlethez. Ezúttal a következő kísérletet folytatták le:

A hang visszacsatoláshoz a figyelem másfelé irányításának ideje alatt a számítógép egy lágy, folyamatos zümmögő hangot játszott, és a figyelem fókuszálásának periódusában egy zenei hangot adott ki, amelynek hangmagasságát változtatta. A résztvevőket arra utasították, hogy a kezdeti vizsgálathoz hasonlóan irányítsák figyelmüket a két réssel rendelkező eszköz felé. Ha sikerrel jártak, akkor a kettős rés spektrális teljesítmény az előre jelzettek szerint hanyatlani kezdett, és a hangjegy hangmagassága is csökkent.

Ez a teszt 19 résztvevővel folyt 31 kísérlet során. Az Ismeretelméleti Tudományok Intézete (IONS) laboratóriumában 3 meditáló vett részt 11 kísérletben, 4 nem meditáló pedig 7 vizsgálatban. A Zen buddhista templomban tizenkét meditáló vett részt 13 vizsgálat sorozatban. A teszteket felügyelték, és bemutattak egy kettős rés készüléket.

Ez a kísérlet több bizonyítékot szolgáltatott, és az IONS laboratóriumában a meditálók “kiváló teljesítményt” nyújtottak a nem-meditálókhoz képest.

Ezután egy harmadik kísérletet is elvégeztek, amelyet 33 menetben folytattak el, ahol 6 meditáló vett részt 22 vizsgálatban, és 7 nem-meditáló 11 alkalommal. A 22 meditáló vizsgálat során “jelentős csökkenést” értek el az interferencia mintázatában. A meditálók “különösen kiugró statisztikai” eredményt produkáltak. Ez a kísérlet egyértelműen alátámasztotta a hipotézist.

A negyedik kísérletben 31 ember vett részt 51 vizsgálatban, és a kísérletben megfigyelt hatás háromszor nagyobb volt, mint az első három kísérletben megfigyelt változás.

A tanulmány ennél is tovább megy, és következetesen felvázolja a tudatossághoz kapcsolódó számos tényezőt (a meditációt használókra összpontosítva, de a tanulmányban még ennél is többről van szó), amely a kvantum hullámfunkció összeomlását okozza, vagy zavarja a mintát.

A tanulmány megállapította, hogy a tudatossághoz kapcsolódó tényezők jelentős összhangban voltak az előre jelzett módon a zavarással a kettős rés interferencia mintában.

Az alábbiakban a kvantum kettős rés kísérlet vizuális bemutatója látható.

Ez a kísérlet egyike azon soknak, amelyek bizonyítják az emberi tudat és a fizikai anyagi világ összefonódását.

Richard Conn Henry, a Johns Hopkins Egyetem fizika és csillagász professzora a következőket írta:

Az új fizika alapvető megállapítása azt is elismeri, hogy a megfigyelő teremti a valóságot. Megfigyelőként személyes résztvevői vagyunk a saját valóságunk létrehozásának. A fizikusok kénytelenek elismerni, hogy az univerzum egy “mentális” konstrukció.” Sir James Jeans úttörő fizikus azt írta: “A tudás áramlása egy nem mechanikus valóság irányába halad; az univerzum kezdetben sokkal inkább egy nagy gondolat volt, mint egy nagy gépezet. Már nem tűnik úgy, hogy az elme egy véletlen betolakodó az anyag birodalmába, hanem inkább a dolgok birodalmának teremtőjeként és kormányzójaként tekinthetünk rá.” – R. C. Henry, “The Mental Universe”; Nature 436:29, 2005

A tudomány gyors ütemben zárkózik fel az ókori bölcsességhez. Világunk megváltoztatásához cselekvésre van szükség, de a cselekvésnek a béke, a szeretet, az együttműködés és a megértés helyéről kell származnia.

Kimondhatjuk, hogy a meditáció és a szándék irányítása a megváltoztatni kívánt dolgok felé a cselekvés alapja. Ha változunk belül, akkor a külvilág is vele együtt változik, és éppen ez történik a bolygónkon. Ha a szívünk a megfelelő helyen van, és a szándékaink tiszták, akkor a szükséges változtatások végrehajtásával a szükséges lehetőségeket is megteremtjük. Ezért fontos a tudat szerepének elismerése. Nagyon fontos szerepet játszik a globális változás tömeges léptékben történő létrehozásában.

Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel létrehoztuk őket.” – Albert Einstein

(1) – http://deanradin.com/evidence/Radin2012doubleslit.pdf

Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/

 

1+
Posted in Figyelő

További bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük