Menü Bezárás

Vállalnunk kell a magyarság értékeit

 

Csodálatos írások születnek a magyarságról – égi kapcsolódásáról, belső értékeiről.

A természeti törvényektől elrugaszkodott világ nem érti ezt. Ebben a világban erők feszülnek egymásnak, az EGO, a hamis én erői, igyekezve egymást kioltani – a helyett, hogy egymást erősítve, mint a valódi ÉN-ünk, aki Isten része, egy gazdagabb természetet hoznának létre, egy magasabb rendű világot.

Ez a magyarság feladata.

„A földi polaritás nem egymásba feszülő ellenerők eredménye, hanem egymást tökéletesen kiegészítő, egymáshoz méltó, Egységet képező, egyenrangú Erők szövetsége.”(Szőke Lajos)

De a magyarságot is uralja az EGO, mert szándékosan az EGO uralkodásának útjára léptették. A kozmikus léptékű változások is ezt támogatták, mára viszont megfordult a folyamat – tehát van esélye a magyarságnak beteljesíteni a küldetését.

Mi az EGO? Hallgassuk meg a hozzáértőket:

„Az egónk egy délibábként megjelenő, vagyis ezen egy életünkben élő, nem tartós, nem örökkévaló személyiségünk, amelyben visszavonulva élve az ember saját maga felállította korlátokba szorul, szenved és nem csak más lényektől választja el önmagát, ami még a testek elválasztottsága miatt esetleg elfogadható lenne, hanem saját igazi, mély örökkévalóságától is teljes egészében kizárja őt.”(Gunagriha).

Sok vita folyik az egóról – le kell-e győzni? Fel kell-e oldani az Önvalónkban? Segíti-e, vagy akadályozza a tudatosodást?

Tulajdonképpen két fajta tudatosságról kell beszélni: régi és új tudatosságról.

„A régi tudatosság az, amit a spirituális köznyelv EGO tudatnak nevez. Az EGO tudat számára az adja meg a biztonságot ha a körülvevő világban kapaszkodókat talál maga számára, amivel azonosíthatja magát: “Ez vagyok ÉN!”

Ilyen kapaszkodó mindaz, amivel az életed során körülveszed magad, mint a munkád, az otthonod, a körülményeid, de még azok az emberek is, akikhez ragaszkodsz és akiket szeretsz.

Az EGO számára a legnagyobb veszélyt ezeknek a körülményeknek a megváltozása jelenti, éppen ezért minden változást rendkívül erős fájdalommal reagál le, ami arra ösztönöz téged, hogy a lehető legritkábban változtass a már jól bejáratott és kialakult körülményeken.” (Shilling Péter)

„Az EGO ereje maga alá gyűrte az Anyagot is és a Tudatot is” – félelembe taszította fizikai és szellemi létünket.

Ki kell szabadítanunk magunkat a félelemből, amiben az  egótudatosság tart bennünket, és át kell lépnünk az új tudatosságba. Az új tudatosság erőt ad, szabadságot, biztonságot – a saját magadhoz való visszatalálás lehetőségét, de a másokkal való kapcsolódás erejét és bátorságát is. Megértjük, hogy csak testileg vagyunk egymástól különállók, fizikai létünket külön testben éljük, de ami ezt az életet biztosítja az nem a test, hanem a szellem. A szellem világában pedig egyek vagyunk – az EGY-ből, az egységből szakadtunk ki és akkor leszünk boldogok, ha oda, az egységbe visszatérünk.

” Azért szakadtunk el tőle, hogy megtapasztaljuk a jelenségek világát, és közben elfelejtettük, honnan érkeztünk.”

(Kurt Tepperwein)

Tehát  „Szükséges, hogy az ember … igazi valóságának tudatába felszabaduljon.” (Gunagriha)

Mindenki tudja, hogy csak a magyarság képes erre,  mivel a férfienergiát mozgósító emberiség nagyobb részével ellentétben mindenkor a Női princípiumot képviseli, mert a magyarság a Boldogasszony népe.

Az egységből való kiszakadás őseredete ugyanis a Yotengrit által leírt teremtéstörténetben keresendő. Ez a teremtéstörténet a magyarok ősvallásának, a  BÜÜN vallásnak az alapja.

“Az ősistenség kezdetben egyedül volt és nő volt, ki magában hordozta még a férfit is, mint várandós asszony méhében a fiát, kit megszülend…Homlokán Holddal ékes UKKÓ istenanyánk, Naporcájú GÖNUZ istenatyánk akkor még egységben valának…Azóta a zsidó-keresztény egyházak hatására, akik a régi hitet gyakorolták lettek a “bűnősök”, Gónuz  Ég Istenatyánk lett a “gonosz”, és Boldogasszonyunknak (Ukko) a magaslatokon emelt szobra lett a “vasorrú bába” (vas = fém, faragvány; orrú = orom, hegycsúcs; bába = Babba Mária, Boldogasszony).” (Yotengrit)

A magyarságot sikerült eltántorítani ősei hitétől, de a Boldogasszonyt nem sikerült elvenni tőle.

A Boldogasszony a magyarságban él még akkor is, ha más most a vallása, és talán még a világnézet sem annyira mérvadó. A magyarság a Boldogasszony révén eljuthat az egységbe, aki maga az egység volt a teremtés kezdetén. Ehhez az kell, hogy a magyar emberek  a hamis éntől elhatárolódjanak, és eljussanak  valódi önmagukhoz.

„A BOLDOGASSZONY szimbólumát, azaz: a női princípiumot minden körülmények között nekünk kell felmutatnunk. Ez a szimbólum pedig: a Megértés, a Kötelesség, a Gondoskodás, a Megnyílás, Kitárulkozás, Elfogadás, Beletörődés, Megbocsátás, Odaadás, az Alázat és a Szeretet.” (Szőke Lajos)

Ez feladatunk – élő, valóságos feladat – itt, a Tudatos Társadalom közösségében – amely egyre inkább az egómentes, újfajta tudatosságot képviseli – és az otthonunkban is, a munkaközösségekben, ahol megfordulunk, ott is ezt kell képviselnünk, mert ez az igazi énünk.

 

Forrás: http://www.szokelajos.extra.hu/magyarok-belso-torvenye

 

1+
Posted in Blogok

További bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük